fbpx
HOMEBLOGSTOP BLUE PRISM TECHNICAL INTERVIEW

Top Blue Prism Technical Interview Questions and Answers 2018 – Certified by Expert

 

Blue Prism is one of the important tools of Robotic Process Automation (RPA). If you are looking for Blue prism Interview Questions & Answers for skilled professionals or freshers, then you’re at the right place. There are the number of possibilities to learn Blue prism from and the number of work opportunities from several recognized firms across the world. The RPA market is predicted to develop around $5 billion by 2020, as indicated by business magazines. So, you still have a chance to push forward your profession in Blue Prism Development.

Mildaintrainings a Pioneer name in the IT technical training offers Advanced Blue Prism Interview Questions 2018 that will help you in cracking your interview and acquiring dream profession as Blue Prism Developer. Mildaintrainings also provides demo interview sessions that will help you to prepare yourself for giving interviews with immense knowledge, as all our trainers are working professionals and corporate trainers.

 

Below are most asked RPA Interview Questions and their answers by Experts:

 

Q1. What is Robotic Automation?

Ans: Robotic automation refers to a style of automation where a machine, or a computer, mimics a human’s action in completing rule-based tasks.

 

Q2. What is Blue Prism’s Robotic Automation?

Ans: Robotic Automation refers to process Automation’s where computer software drives existing enterprise application software in the same way that a human user does.

Automation is a tool or platform that operates other application software through the existing application user interface.

 

Q3. Is Robotic Automation like screen scraping or macros?

Ans: No, clerical Robotic Automation is a generation from old technologies like screen scraping or macros. The major differences are:

Robots are universal application orchestrators – any application that can be used by a person can be used by a modern robot, whether mainframe, legacy, bespoke application, web service enabled or even a closed 3rd party API hosted service.

Robots collect procedural knowledge that over time builds into a shared library that can be re-used by any other robot or device (in the same way as objects are built in traditional SW engineering).

Applications are “read” by the robot, either through dedicated APIs where they exist, through the OS prior to application display, or through the screen in the context of the native application. In this last case the modern robot “reads” an application screen in context in the same way a user does. As part of the robot training, it is shown how to read the application’s display much like a user.

 

Q4. What hardware infrastructure do I need to run Blue Prism’s Robotic Automation Platform?

Ans: Blue Prism has been designed for flexibility and to meet the most robust IT standards for IT operational integrity, security, and supportability. The software can be deployed either as a front office or back-office process, running quite happily on a standard desktop in the front office or on any scale of systems for back-office processing.

 

Q5. Why Blue Prism?

Automation process can be designed within IT Governance Supports both internal and external Encryption/Decryption Keys Provides Audit Logs enabling High-level Robustness because of .NET customized code within the process automation (Tool can do all the activities whatever can be done using .NET).

 

Q6. What are the differences between Blue Prism and UiPath?

UiPath and Blue Prism both the tools have their respective software/Studio and they are very good. UI and BP both have visual process designers for developing the solutions.

 

Q7. What do you mean by thin client and thick client?

Ans: A Thin client is any application that we cannot get the attribute properties while spying using any RPA tools. For example, Citrix or any virtual environment.

A Thick client is an application that we get a pretty handful of attributed properties using RPA tools example calculator, Internet Explorer.

 

Q8. Does blue prism require coding?

Ans: Blue Prism’s digital workforce is built, managed and owned by the user or customer, spanning operations and technology, adhering to an enterprise-wide robotic operating model. It is code-free and can automate any software. The digital workforce can be applied to automate processes in any department where clerical or administrative work is performed across an organization.

 

Q9. Your Main Page should contain what in Blue Prism?

Ans: Main page should contain high-level steps.

 

Q10: What is used to measure process performance and for generating MI (Management Information)?

Ans: Object data is used to measure process performance and for generating MI (Management Information).

 

Q11: What are the uses of Tags in Blue Prism?

Ans: Tags can be used when getting items (Using Get Next Item) from the Work Queue. You can filter the items to retrieve by the presence or absence of a specific tag, by giving the appropriate arguments to the Tag Filter input parameter of the Get Next Item action.

You can also use a combination of tags in the Tag Filter parameter, separated by semi-colons. For example, by setting the Tag Filter to be “+Work Type1; +Customer Type2; -Work Source1” the next item with the “Work Type1” and “Customer Type2” tags and without a “Work Source1” tag will be returned.

 

Q12: How can you set the priority for a work Ques in Blue Prism?

Ans: Setting the Priority for a Work Queue item is done when the item is first added to the queue using the Add to Queue action. The Priority of an item cannot be changed after it has been added to the queue.

 

Q13. What is Priority input parameter?

Ans: Populate the Priority input parameter of the Add to Queue action. Items are worked in order of lowest priority number first, so an item with Priority set to 1 will be worked before an item with Priority set to 2. If the Priority input parameter is not set, the default value of 0 (highest priority) is used. The next item to work is always returned in order of priority, and then data loaded into the queue (oldest first).

 

Q14. What is a conclusion in Blue Prism?

Ans: If a process is successfully completed to a conclusion (no more working is required on the case) the work queue item should be tagged as completed, with a brief completion type. Because tags show up on the Blue Prism Performance Report, tagging completed statuses provides an easy way to keep track of how many cases complete with each completion reason. 

 

Q15. What is a Blur Prism Process Template?

Ans: It is strongly recommended that the Blue Prism Process Templates are used as the basis for all processes created in Blue Prism. Using templates ensures processes are easy to configure and support, and how Work Queues are used is consistent across all processes that are created.

 

Q16. What are Work Queues in Blue Prism?

Ans: Multiple machines can work from the same queue at the same time, each retrieving different cases to work.

 

Q17. What is a Control Room in Blue Prism?

Ans: In Control Room, an unworked or pending item will be marked with three blue dots. Locked items are marked with a padlock. Completed items are marked with a green check mark. Exception items are marked with a purple flag.

 

Q18. What is Got Item in Blue Prism?

Ans: A Get Next Item Action should almost invariably be followed by some sort of “Got Item?” Decision. An expression checking if the ID is blank is the best way to test if you have got an item.

 

Q19. What is the use of the Encrypted option in Blue Prism?

Ans: The Encrypted option is available to ensure any sensitive data held within the queue is encrypted in the Blue Prism database.

 

Q20. What is the use of deferred in Blue Prism?

Ans: New items can be deferred to prevent them from being worked too soon. If a deferral date is specified when items are created, the queue will hold on to them until that date. Effectively the items are temporarily frozen.

 

Q21. What are the differences between UiPath and Blue Prism?

Ans: Both BP and UiPath tools have their own programming/Studio and they are great. UI and BP both have visual process designers for building up the solutions.

 

Differences:

In terms of programming languages.

  1. Blue Prism Uses C# for coding
  2. UiPath utilizes VB for coding

As far as Control Room/Dashboard

  1. UiPath control room – The Orchestrator – is online, you can get to it from the program or portable.
  2. BP have customer-based servers, open just through their applications.

Regarding expense and employment

UiPath

  • Lower cost of advancement
  • Easier to learn and work
  • You can learn by yourself or from Mildaintrainings 
  • Study materials are effortlessly accessible on the web

Blue Prism

  • Good for mass scale arrangement of a vast number of robots
  • The higher cost of gaining and utilizing BP
  • Limited preparing accessible as the main wellspring of preparing is BP
  • Training expense of Blue Prism is comparatively higher

 

Mildaintrainings is the pioneer name in the IT industry technical training, Mildaintrainingsoffers Robotic Process Automation (RPA) training all over the globe as it is a very important topic these days. At Mildaintrainings, Robotic Process Automation (RPA) courses especially Blue Prism training, Automation Anywhere and Ui path are important tools of Robotic Process Automation (RPA). When you take training from Mildaintrainings, all the key topics which are very important for career perspective are covered.

They provide in-depth learning & it will be Instructor-led hands-on practical and live project training. At Mildaintrainings all our trainers have more than 15 years of practical industry experience on Robotic Process Automation (RPA) training. This will help you in the growth of your career as an RPA expert, apart from Robotic Process Automation (RPA) training Mildaintrainings also provides another course like Artificial Intelligence, Machine Learning, Data Science, Blue Prism, Work fusion training as well. 

One of the important parts of taking training at Mildaintrainings is that we provide 6 months technical assistance for our trainees which makes them strong in their field. The Key Features of the Mildaintrainings on Robotic Process Automation (RPA) training will be:

  • Instructor-LED Training
  • Real-Time Learning
  • Assignments
  • Charity onall concepts with practicals
  • 24x7 Expert Support
  • Assistance of RPA training.

 

The scope of Robotic Process Automation (RPA):

The scope of RPA is infinite and huge. In fact, it is anticipated that the RPA will be the future of IT automation. If someone wants to build his or her career in RPA this field will automatically grow their career views. The field of Artificial Intelligence is one of the prospects and it would include the innovative level of decision making and job implication. Also, RPA would show its great prospects in the banking domain, where the robots will be utilized in the future to practically perform all the calculations and transactions. It will also show its consequences in more cutting-edge technology in the area such as automobile and aircraft manufacturing. It is highly anticipated that regular as well as online courses are going to rise up extremely in the next approaching years. Most of the RPA tools such as RPA Blue Prism, UiPath, AutomationAnywhere is already being used in the business. The candidate who wants to build their career in the field of RPA can learn any of this tool to implement the RPA in the future.

The RPA will be used in various industries and domain. It will not only be utilized in the industries such as banking and insurance but will also show its impact on industries like manufacturing, aviation, oil and gas, retail and analytics. It is expected that RPA market is going to reach about USD 8.75 billion by the year 2024. It has been observed that the RPA is evolving as a troublesome technology, which has the capacity to provide the several benefits such as improved accuracy, cost reduction, scalability, and compliance. The RPA tools are less costly than the full-time staff, it is expected that RPA will disrupt the predictable business process model and change global subcontracting industry. The RPA technology is not very expensive or complex and a huge career growth is expected in the upcoming years. The market for automation would increase in future and it will be key to  large jobs creation.

DROP US A QUERY

Corporate
close slider

Your Name (required)

Your Email (required)

Contact Number

Course

Location

Company

No Of Participant

Query